“Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij”

Marcus 10:14 (NBV)

 
Kinderen nemen een belangrijke plaats in binnen onze gemeente. We willen ze een goede basis van het christelijk geloof meegeven. Voor de kinderen van 0 tot en met 12 jaar is er daarom tijdens de dienst op zondag een programma op hun eigen niveau. We willen graag dat de kerk een veilige plek is, waar de kinderen zichzelf mogen zijn en geborgenheid ervaren. Waar met liefde en creativiteit uit de Bijbel onderwezen wordt.

Crèche (0 t/m 2,5 jaar)

2 creche

De crèche is er voor de allerkleinsten. Hier kan uw kind al voorafgaand aan de dienst terecht. Alle kinderen hebben een eigen bak voor hun spulletjes, zoals een speen of knuffel, eten en drinken en luiertas. Voor de peuters is er genoeg ruimte om lekker te spelen en worden er vaak boekjes voorgelezen. Voor de baby’s zijn er bedjes en een box en er is natuurlijk ook ruimte om te verschonen en te voeden. 

Onderbouw (2,5 jaar t/m groep 2)

Voor de kleuters en oudere peuters is er de onderbouw. Zij mogen eerst met hun ouders naar de dienst. Na de zangdienst (tegen elf uur) gaan de kinderen naar hun eigen lokaal. De onderbouw begint in de kring met luisteren naar een Bijbelverhaal, daarna wordt er geknutseld. Er wordt gewerkt met de Promiseland methode. Uiteraard is er ook nog voldoende tijd om samen (buiten) te spelen.

Middenbouw (groep 3 t/m 6) en Bovenbouw (groep 7 en 8)

Bij de midden/bovenbouw werken we met de methode “Er op uit”. Met deze methode leren de kinderen actief de bijbel ontdekken en te groeien in hun geloof. Zo worden er bij verschillende thema’s bijpassende spellen gespeeld, toneelstukken gedaan en (Joodse) feesten gevierd. Vanaf maart t/m september wordt er veel aandacht besteed aan het werken in de moestuin en de bijbehorende thema’s. Hierin leren kinderen onder andere zorgvuldig omgaan met Gods schepping door hier aan bij te dragen en de oogst te delen met anderen mensen die minder ruim zijn toebedeeld. Meer over de methode te weten willen komen, check de site: https://kinderwerkeropuit.nl/

3 middenbouw