Resultaat container op de Zijlweg

Waarom staat er een container op de parkeerplaats?

Als kerk hebben we aan Haarlem4Ukraine de vraag gesteld, wat wij als kerk voor hen kunnen betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zij gaven aan in de eerste plaats vooral behoefte te hebben aan een ruimte waarin zij kleding kunnen opslaan en welke ook als uitgiftepunt zou kunnen dienen. Als kerk hebben we bekeken hoe we aan die behoefte konden voldoen. Binnen het gebouw zagen we hier niet voldoende ruimte voor. Om die reden hebben we aangeboden een container op de parkeerplaats te zetten. Haarlem4Ukraine heeft dit dankbaar aangenomen waarna dit – na akkoord van de Kerkenraad – in gang is gezet.

Wat heeft de kerk daar mee te maken?

Als kerk vinden we het belangrijk om uit te delen van wat dat we hebben gekregen en om voor mensen klaar te staan die dit nodig hebben. Daarom hebben we de vraag gesteld aan Haarlem4Ukraine, of wij mee konden helpen.

Container voor Oekraine vanuit de Kerk van de Nazarener Haarlem

Wat levert de container op?

Het is echt een soort winkeltje geworden; een fijne plek om te neuzen. De container zit tjokvol kleding en schoenen voor volwassenen en kinderen, dus er is een mooi aanbod. Via Haarlem4Ukraine kan je kijken wanneer de container open is. Er zijn er al verschillende Oekraïense vluchtelingen geholpen aan kleding en schoenen!

Hoe kunnen mensen nog meer helpen?

Het is fijn voor vluchtelingen om zich welkom te voelen. Het zou mooi zijn om de kerk geopend te hebben en de vluchtelingen een kop koffie of thee aan te kunnen bieden wanneer de container geopend is. Op de dinsdag is dit al mogelijk, omdat Open Kerk dan plaatsvindt.

Vergelijkbare Posts